Μην ακολουθείς τις μάζες!

Fri Aug 2024
Μην ακολουθείς τις μάζες!

Έχοντας μελετήσει συστηματικά πολλές βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων, έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι από τους πρωτοπόρους στην επιστήμη, την πολιτική, τις τέχνες, την επιχειρηματικότητα και γενικά, στη ζωή, είναι εκείνοι που τόλμησαν να ξεκόψουν από το μονοπάτι που ακολουθούσε η μάζα.

Είναι εκείνοι που αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα την κριτική, την απόρριψη από τους πολλούς που τους ήθελαν κοντά τους.

Γιατί όπως τα καβούρια που δεν αφήνουν κάποιο να ξεχωρίσει από την ομάδα, έτσι και οι μάζες ενοχλούνται όταν κάποιος προσπαθεί να αποκοπεί από αυτές.

Οι μάζες κατευθύνονται και σπάνια σκέπτονται.

Οι ηγέτες, τα ελεύθερα μυαλά είναι εκείνοι που έχουν το κουράγιο, την ευθυκρισία, τη δύναμη και την ψυχραιμία να χαράξουν το δικό τους ξεχωριστό μονοπάτι.

Αυτό ενοχλεί, τρομάζει και αναστατώνει τους πολλούς.

Παρόλα αυτά, εκείνος που έχει ξεκάθαρο όραμα και προορισμό και ξέρει που θέλει να πάει, έστω κι αν ο δρόμος του είναι δύσκολος και ανηφορικός, ποτέ δεν πρόκειται να καταλήξει στο αδιέξοδο και στο γκρεμό που τις περισσότερες φορές καταλήγουν οι μάζες και αυτοκτονούν.

- Αν πραγματικά, θέλεις να ξεχωρίσεις, να διακριθείς και να ανέβεις επίπεδο στη ζωή και στη δουλειά σου, δες εδώ https://portal.akis-angelakis.com/